Modellers jobb

Nu när det har varit Fashion Week i New York har det varit en del snack om modellidealet. Att tjejerna är ohälsosamt smala. På en av visningarn svimmade en av modellerna och lite senare gick någon runt med flaskor vatten och NÖTTER?!! visst är det väl bra att de får lite att knapra på men nötter? Kan de inte få en rast med riktig mat som till exempel en kycklingsallad? Vem som helst skulle juh svimma om de var tvungna att stå i varmt strålkastarljus i ett antal timmar utan någon mat eller rast? För det var ingen vanlig runway utan sånna där Podium, soim även Acne använde sig av på Sthlms Fashion Week. Där står de i decimeterhöga klackar, i obekväma kläder, de måste se fina och modellaktiga ut och sen stå där ett antal timmar. Vem sa att modelljobbet var lätt?

Sen en annan sida. Modelljobbet är visserligen svårt och krävande men inte särskilt glamoröst. I program som Top Model verkar det som att modeller får massvis med pengar och kläder, att de är de lyckligast i världen och att det är så himla eftersträvandsvärt men IRL så kämpar de juh som fan med att få tillräckligt med gigg, att se så mångsidig som möjlig ut och sen krävs det en jävla massa för att ens nå upp till den nivå där de faktiskt tjänar en massa.

Jag avundas inte modeller men jag tycker att de gör ett riktigt bra jobb och att de borde få mer cred. I modevärlden är de bara levande dockor som ska se ut som det nyaste skönhetsidealet och tåla vad som helst.

Här får ni cred. Ni gör ett jäkla jobb och får inte tillräckligt med uppskattning. Kämpa på och ät!


Det här är inte mitt ideal. Jag tycker att Marylin Monroe är en av tidernas vackraste kvinnor.
Borde inte det vara det nyaste idealet?



Man får väl göra liiiite större kläder. Om det är sunt så är det vackert.

Cred åt modeller alltså med ändra idealet!!


Kommentarer
Postat av: elin

håller med dig om Marilyn Monroe!

2009-02-22 @ 15:43:52
URL: http://niile.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag håller med! Power till det mulliga folket! :D:D ses imorgon :)

2009-02-23 @ 19:48:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0