TIP of the DAY : Baktips

Visserligen skiner solen här men jag har ingen vidare lust att traska ut igen. Var iväg med soporna förut; tidningar och yogurtförpackningar. FYI,, haha!

Fick en förfrågan om ett baktips så varför inte. Kan väl lägga ut en på bloggen ist.
Jag älskar choklad så min favorit som är väldigt enkel är chokladsuffléer.

     
 
En del av ingredienserna


Eftersom de är väldigt söta och fulla med socker brukar jag göra hälften så stora. Måste juh akta lite men gott ska det juh vara. Mat är inte bara mat utan även en tillfredsställande faktor :) haha..

Du behöver:
12 st. små eller 6 st. stora

3 ägg
50 gram mjöl
75 gram socker
80 gram choklad (mörk choklad, hur mörk bestämmer du)
95 gram smör
12 bitar vit choklad (den godaste är den sorten där uppe i bilden)

  • Smält smör och choklad i ett vattenbad. Det går attanvända en liten kastrull i en stor kastrull med kokande vatten men jag brukar använda en metall skål som får plats precis i den stora kastrullen. Det ökar värmen om luften inte kan tränga ut.
  • Rör ner äggen, mjölet och sockret. Blanda varje ingrediens för sig och väldigt noga. Häll inte i alt på en gång. Smeten ska vara len och utan klumpar. Det smakar inge vidare att ha mjölklumpar i de färdiga suffléerna.
  • Låt smeten svalna i kylskåpet i minst 10 minuter. Kylan gör smeten fastare. Låt hellre smeten stå längre än 10 minuter. Men 10 minuter funkar med. Fast juh fastare desto bättre blir de. Ska du bjuda dina kompisar eller familje efter en middag kan du bara göra smeten innan och sen sticka till köket efter maten och göra klart de.
  • Rör om och häll i formarna. 1 till 2 bitar vit choklad i varje form.  Det beror på storleken av formen. Jag brukar använda en i varje eftersom jag har mindre formar. Tryck inte ner bitarna ända till botten. Låt de titta ut där uppe. Annars kan de färdiga suffléerna bli svåra att ta ur formarna (om du väljer att ta ut de som jag)
  • Grädda i ugnen på 180 grader i 9 till 13 minuter. Tills de ser färdiga ut. De ser färdiga ut när den vita chokladen har smält. Men du kan testa genom att sticka en tandpetare eller sticka (eller vad de heter) genom toppen. Om toppen är fast och det är mjukt inne är de klara. Tiden beror mycket på storleken och hur länge de har stått i kylen.

Enjoy <3

Kommentarer
Postat av: johanna

åhh, låter ju jätte gott :) jag som också älskar choklad :D sitter å äter marabou nu :D vilken marabou är din favorit??

2009-03-24 @ 15:56:22
URL: http://www.johannaagren.blogspot.com
Postat av: johanna

ja de heter den nog :D ja gillar den me knäck också :Deller daimkanske de e? :D

2009-03-24 @ 16:08:11
URL: http://www.johannaagren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0