Solen den sköna

Idag har hela dagen bara handlat om solen. Så skönt att den äntligen är här för att stanna ett tag. 
Jag har bara fikat och fikat och tagit det lugnt. Först med mamma på Sunday, sen kom Elina. Sen satt vi väl där i ett par timmar. Elina och jag gick och shoppade lite och satte oss på Nordells, tog en kaffe (jag en festis för jag dricker inte kaffe) och sen gick vi för att kolla på lite baddräkt och solhatt. Det fanns en jättefin bikiniöverdelt på lindex, en vit en och en jättefin solhatt i svart.

De kommer passa bra i Benidorm och Nice. Vad jag ska bli brun i sommar hehe!
Dessutom har jag blivit helt galen i Billabong i år. Vad fina väskorna, skorna, shortsen och deras bikinis. DEt finns en väska som jag blivit helt besatt av att vilja ha. Kanske får råd inna jag åker till Frankrike. Nu har jag iallafall inte 699:-

Imorgon blir det ännu mer fika och kanske orkar jag ställa mig på mina inlines igen.
Vi får se imorgon. Nu ska jag se på Desperate Housewives. 

Ha det bra alla solälskare

Puss och kram




Frihet, ett privilegium

Idag har jag iakttagit folk och låtit mina tankar flöda, vilket de inte har fått göra fritt i tretton år på grund av den obligatoriska skolan. Visserligen är jag glad att jag ahr gått de åren i skolan istället för att behöva använda mitt fulla fysiska potential som barnen i de länder där inte skolan är ett alternativ och där de behöver använda alla medel för att överleva. Oj vilken klyscha; "Tänk på de stackars barnen i Afrika" men så är det juh...

Iallafall...

Middag
Jag satt på torget vid lunch ( efter en underbar morgon utan stress =)) och kollade på allt folk som samlar sig i stadens centrum vid den tiden. Det var alkisar, barnfamiljer, bekanta och allmänna arvika-bor. Det var underbart att bara kunna sitta i den lagomt varma solen, lyssna enskilt på min iPod under träd och iaktta allt folk som vimmlade i stan. Jag var där för att möta min underbara vän Linda, som nog tyvärr inte fått min fulla uppmärksamhet den senaste tiden. Men jag antar att hon förstår; no Grudge! Vi hade trevligt den tiden vi umgicks och jag kom ikapp med nyheterna.

Eftermiddag
Klockan två var jag hos sömmerskan som skulle hjälpa mig sätta i en ny tryckknapp i min nya sommarklänning och komma på något sätt att platta ut det skrynkliga i min balklänning. Hoppas hoppas att hon kommer på ett sätt utan att den får fel.

Resten av eftermiddagen tillägnade jag mamma och Elina. Först en fuika på city ute i den rätt så varma solen och sen en shoppingrunda med delvis Elina och delvis med Elina och Maja. Det va kul och jag köpte faktiskt också något för en gångs skull, hade juh fått pengar idag. Köpte en vit tunika, ett lånt vitt linne, ett par vita tajts och benvärmare, svarta. gött att ha något lätt att ha på sig i Frankrike, Spanien och resten av sommaren.

Kväll 
Kvällen spenderade jag med mamma. Vi gick och åt på The Roof, After Work Buffé, hyrde några filmer och smaskade i oss chips och kakor... Hehe! Sen belv det sit ups för mig,,, hur ska jag annars kunna visa mig på badstranden, hehe =)

Natt
Nu snarkar Surf bredvid mig, det e musik i byggnaden bredvid, jag är glad att ta det lugnt i helgen utan alkohol eller röjj och ska nu läsa lite i min Koontz bok; Odd Thomas.

God natt



Skolan klar,, efter tretton långa år

Idag avslutade jag mitt sista prov klockan 15:03. Efter det fick vi lite information om hur och var man skulle hämta ut betygen i sommar och sen gick jag och Jessica till älven, eller snarare till Pråmen vid älven och mumsa i oss nästan en hel påse ostbollar... haha! det va gott men jag råder alla att inte mata fiskmåsarna där nere. De blir besatta. Jag gav de en, och sen cirkulerade de i drygt fem minuter runt mig och Jessica. Tur att vi satt under ett träd.. hehe (WOHOO!!) fnitter

Nu ligger jag helt slut i min underbara säng, med surf  djupt sovande bredvid mig... Så gullig juh :) Han har haft lite problem med magen i en vecka, åt ingenting nästan :( men nu mår han bra igen. Första dagen som han har gnällt och betett sig som han ska. Han sover nu tryggt bredvid mig nu, och jag sover tryggt bredvid honom med, utan att oroa mig för konstiga läten från hans magge.

Imorgon ska jag till en sömmerska i stan som ska ta hand om min klänning. Hon ska få den slät, den dumma ömtåliga klänningen. Och så ska hon hjälpa mig med en tryckknapp på en klänning jag hade beställt från Halens. Den va fel och jag har juh ingen sån där tryckknappstång hemma juh... Men det löser sig imorgon.

Nu ska jag chatta klart med gänget på msn och sen ska jag drömma om gulliga killar som aldrig tar första steget :)

God natt 


Me myself and I

Nu har det gått tre dagar sen mitt senaste prov och imorgon är det dags för ett till... Det provet borde jag juh iallafall få till bra. Tyska bara. 
Under de tre dagarna har jag bara suttit hemma med undantag för ett par timmar ute i friska luften. Eller ja, frisk och frisk. Hur frisk är luften i en stad. JAG VILL UT i NATUREN! Jag tror jag håller på och kvävs ihjäl i den här gudförgätna staden. I tidningar läser man om våld, droger och orättvisor. Det enda som den här staden har att erbjuda är sjön, skogen och naturen i övrigt. Usch, vad jag vantrivs här.

Häromdagen fick jag en broschyr/brev hem från IBS (International Buisness School). Jag kollade upp deras hemsida och lämnade in en intresseanmälan på Hawaii Pacific University. Varför inte kolla upp det lite närmre. Om jag inte har nåt att göra under det närmaste året så är det väl lika bra att kunna kombinera världen med studier och värme. Kolla upp kan man juh alltid göra :)

Apropå titeln på inlägget, jag är inne i en sån där fas igen då jag känner mig instängd i Arvikas tråkiga liv, helt ensam och helt och hållet slutkörd. Tur att det bara är tre skoldagar kvar (plus studentdagarna).

Men i Sommar blir det såhär (om jag inte redan har nämnt det) Innan studenten åker jag Jessica och Sandra till Sunny beach i Bulgarien, solar och festar häcken av oss. Den tredje till femte Juli är det Arvikafestivalen som gäller. Och efter festivalen flyger jag direkt till soliga rivieran, Cagnes sur mer, i Frankrike. 

Sköt om er tills jag skriver nästa gång

Puss och kram

Helgen den underbara! :S

Herrejävlar vad jag hade otur igår. 
Måste bara berätta det en sista gång. Det började med att jag skulle åka hem igår(lördag) efter våran underbara barbecue som var i fredags.  (och jag hade lämnat mina kontokort hemma i ett par byxor som ligger på sängen) Jag hade kollat upp allting hemma. Tåget som jag kunde ta skulle gå 10.26 eller nåt sånt och när Jessica och Sandra väl hade släppt av mig vid Kils station och jag går in för att kolla om tåget verkligen går, kontrollfreak som jag e, så ser jag att det va inställt. Det tåget står inte med någonstans och klockan var bara 20 över tio. Fan vilken nojja jag, freaket, fick då. 

Jag ringde med mina sista tre kronor på mobilen Jessica och Sandra så att de kunde komma och hämta mig igen, sen när de sa att de var på väg ringde jag till pappas mobil. Pappa som var min livräddare i nöden annars, fick jag inte tag på utan hans sambo Kerstin som sa att pappa var vid deras gamla hus, som e halvvägs till kil, och hade lämnat mobilen på laddning hemma. Jag sa då att jag gärna skulle vilja att han ringer mig när han e hemma och det gick bra sa kerstin. 

Sen ringde jag hem, mitt frinummer, men ingen svarade. Jag blev något nojjig nu. Nå ja, vi åkte på loppis, Jag Sandra och Jessica men efter att det var för varmt i solen för en loppis åkte vi till fryken för att doppa fötterna i det kalla vattnet. Väl på bryggan, vid båten Freja, la jag ner mina älskade solglasögon på bryggan, sätter mig tillrätta och flupps åkte de ner i vattnet under bryggan, som e en meter djupt och askallt. Då åkte vi tillbaka till Jessica. Där kollade vi klart på en film vi hade kollat på innan vi somnade dagen innan och fortsatte med en till film när vi hade lagat mat. Gud så skönt det va att bara ligga och kolla på film. Det var  Girl och Dirty Dancing. Dirty Dancing går juh alltid bra. Så himla bra den e :D. 

Innan den va slut gick jag och kollade på kollplatsen om tåget verkligen går vid fyra som jag trodde men det gick inget då men det gick ett för tio minuter sen. GAHH! då blev jag verkligen frustrerad. Jag vill hem!! Jag hade inga pengar kvar på mobilen så jag fick låna Jessicas hemtelefon. Jag ringde mormor. hon förstod allvaret och sa att hon e framme om en timme. Jessicas familj skulle åka till karlstad så jag fick va kvar hemma hos de innan jag skulle börja strosa in till centrum. Efter att de hade åkt satte jag mig i solen och ringde mamma, nu måste hon juh svara. Hon svarade och sa att pappa inte hade ringt tillbaka för att han hade kört ner i ett dike efter att ha väjt för en skogstraktor. Bilen hade fått smällarna men pappa va ändå inte i tillstånd att hämta mig. Då berättade jag att mormor skulle hämta mig och va på väg as we speak. 

Jag gick in till centrum och väntade på henne. Usch vad jag hade fått blåsor under fötterna vid det laget. gjorde sååå ont. Hon kom efter en kvart och vi åkte till arvika. Väl i arvika hämtade vi mamma, Jag byte plats med momor som satt vid ratten och körde ut oss till hungvik. Där tog jag på mig mina nya badshorts från Billabong och la mig i halvt sol, halvt skugga. Jag hade kvar en öl från dagen innan som jag hade lagt i frysen när vi kom fram. Med den i handen låg jag i solen och njöt. Kan det bli bättre? Tyst och lugnt, i solen med en öl i handen :D Ren lycka!!

Helgen e nog slut idag men jag har iallafall hunnit sova ut. Ska åka iväg till karlstad klockan fyra igen. Har engelska proven imorgon på morgonen. När jag kommer hem imorgon eftermiddag igen så är jag klar med tre av sex kurser. Yipee!!!

Nu ska jag vila och göra det jag orkar tills jag åker iväg igen. 

Puss o kram

Torsdagen den hemska

3 Prov på en dag--- varför valde jag denna linje? kanske för de tre veckorna vi e lediga innan studenten?
Idag har jag haft mitt andra slutprov :S Det igår gick rätt bra men den andra delen matte sög... svarade bara på två utav fem frågor... hmm... hoppas att jag inte måste göra om provet om ett år. Om ett tag har jag kemi. Två delar på samma eftermiddag... BLÄÄ! hoppas att det går bättre än på Mocks (preliminärproven från feb.) Önska mig lycka till... jag behöver all tur jag kan få på denna! Kanske sitter det lite skicklighet i mig ?!!

Skriver ikväll (kanske) om hur det har gått

Puss o kram

RSS 2.0