Chokladen räddar mig =S

Idag har jag faktiskt gjort lite biokemi... Äntligen!! Har verkligen inte haft ork, plus att min självdiciplin har varit i bott. Det är den alltid efter ett tag med vila. Nu är det bara 7 dagar kvar innan mina prov börjar. Nå ja, ju snabbare de börjar desto snabbare tar de slut. Jag måste igenom, utan att bli rädd eller nervös. Jag intalar mig själv att det kommer bli bra. Det tror jag också nästan på om det inte skulle vara en pytteliten sak som står i vägen... Jag kan inte veta hur det har gått förrän jag har betygen i min hand. Och hemska tanke: jag kommer inte få de förrän runt första Juli. DEt finns nackdelar med en internationell skola.

Jag vet inte vad det är med mig... jag äter choklad i alla former. helt galen =O!! Jag dricker en massa te (Jag vet, det innehåller ingen choklad), äter chokladpudding, gör choklad bakelser som jag äter tills jag är helt mätt. Jag äter mindre mat för att få plats med chokladefterrätt... BLÄÄÄ! nu när jag tänker på det mår jag verkligen illa. Det är i alla fall en start mot bättring tror jag.. det betyder ju att denna fas snart måste ta slut.
Denna fas beror på mina nya regler när det gäller killar. Jag vill ha en kille och inte en massa halvor utspridda. Jag är värd mer. Jag har faktiskt insett det nu och sex är inte svaret på suget. JO svarar vissa men det Får inte vara svaret på suget för mig. Jag mår inte bra av det i längden. Det är inte heller så att jag har varit enormt lösaktig under de senaste månaderna,, nej jag har kvar samma tankar och fördomar om hur sex målas upp av den kultur vi lever i och det är klart att jag fortfarande känner ett sug efter det (fint sagt) men jag orkar inte längre... man kan inte försvinna in i en fjortis-period whenever man känner för det,,, i alla fall kan inte jag det. 

Jag känner att jag vill spela en bättre förebild för alla yngre. Jag vill ha en viss person i mitt liv. Jag vill verkligen visa vem jag är för den personen. Det hade jag inte för ett tag sen och då sket jag i vad folk tycker om mig. Men vissa personer är det värt att ändra beteende för. Speciellt denna grabb (ännu anonym). Jag ska inte bli pryd eller ändra åsikter, bara ändra beteende och visa den rätta bilden ut.
Om jag ändå går in på detta kan jag väl berätta om ett litet samtal jag hade på fyllan med en grabb jag känner. Han kommer inte ihåg det men det gör jag. Det var en wakeup call för mig. Han sa så här till mig: "Stefanie.. jag vet att du inte är den personen som skulle kunna vara trogen sin partner, jag vet att du är en fri fågel som måste flaxa med vingarna!" Va faaaan?, tänkte jag. Är det verkligen den bilden jag visar utåt? Vad läskigt!! Jag är inte den personen. Jag skulle aldrig kunna vara otrogen, om ens titta på en annan kille om jag vore ihop med någon. Usch!!

Sen pratade jag med en annan person häromdagen som jag verkligen ville ha råd från och hon sa att jag måste gå min egen väg och verkligen ska kolla vad det är som jag vill... Det blir klarare och klarare för varje minut. Jag vill ändra på min bild utåt. Jag vet vad jag vill, vem jag vill ha, vad jag vill göra! I will make it happen. Men hur?

Nu orkar jag inte skriva mer. Får kramp =P
 
God natt,
Puss och kram 
     

Värme =)

Jag blev så glad när jag såg att det var en del som reagerade positivt på mitt förra inlägg =) Kanske kan jag faktiskt skriva med inverkan på andra?!! Det är det jag verkligen vill.. Varför skulle jag annars ha sökt till en journalist linje på högskolan? Men att vilja skriva och att praktiskt skriva med inverkan är två helt olika saker. Jag är långt ifrån den mest verbala personen om man jämför med folk som är det men jag litar på att jag kan skriva ner mina tankar på ett bra sätt... Om jag sen är verbal eller använder en massa formella uttryck eller fackuttryck är en helt annan sak. Min dröm är att kunna förmedla det jag känner och tror på.... Nå ja nog prat om detta. Antagligen hakade jag upp mig =)

Idag skulle jag ha börjat starkt, fullt och med ny kraft med min kemi, MEN det blev inte riktigt så. Jag vaknade på ett förskräckligt sätt. BRRRRR BRRRR sa mitt fönster, och jag som sov sååå gott =( klockan var bara 8 och jag flydde mitt högljudda sovrum, lämnade min underbara precis rätt hårda säng bakom mig, tog mitt mjuka täcke (Ja, jag älskar att sova nu för tiden) och min favvo kudde, försvann till kökets ljusa vrår, gjorde de mörka, genom att vrida på persiennerna och kastade mig, med täcket svischande efter mig på den smala, smala soffan som ockuperar väggen i kökets bakre vrå. Efter en minuts skön tystnad väcktest jag av min mors morgonljud och sekunden senare stod hon i köket och började prassla och sprida oljud omkring sig (Inte illa menat, mamma, men det störde Då). Sen hade jag inget val. Efter att jag legat där stel som en pinne, för att Surf invaderat platsen på täcket vid mina fötter, insåg jag att jag var hungrig, gjorde en macka. Med en kopp te i handen var jag äntligen redo för dagen som skulle komma.

De närmaste timmarna efter det satt jag fast i soffan framför Viasat och de roliga, barnsliga kanalerna som man kan förse sig med där... Ibland behöver jag det =) no shame!! När jag sen hade tagit nog mod,, eller vad det är, till mig satte jag mig framför min laptop med mina papper och böcker bredvid mig, loggade in på msn och skulle just sätta igång när Elina gav mig ett mycket bättre alternativ.. Att gå ifrån BRRR BRRR i mitt rum, som fortfarande höll på, för att gå och duscha och sen gå på fika med henne. Det var ett rätt bra alternativ och gjorde att jag såg solljuset för första gången på tre dagar och det var väldigt trevligt, som alltid med gumman =)

Hemma väntade tvättid och läxorna... Tvätten fick jag gjord men jag gick också ut igem för att köpa choklad. Choklad är min räddare just nu. Jag har nått en punkt där jag inte vill strula runt, festa eller nöja mig med något som inte är värd mig. Jag vill ha något så seriöst och respektfullt som det går men.. det betyder även att jag måste släppa en del nöjen. Chokladen hjälper då mina CRAVINGS... erkänn tjejer, ni känner igen det. =)

Sen dess har jag bara slappat, tagit det lugnt, chillat...same shit, whole afternoon. Ätit choklad. 
Nu ser jag på Betty och sen är det dags för Desperate Housewifes... slapp jag vet, men eftersom jag ändå inte kan sova innan klockan tolv längre och jag har just läst ut den underbara boken "P.S. I Love You" så det betyder att jag har en del timmar att göra läxor på innan jag kan sova. Somna med kemi, vakna med kemi? Skulle kunna vara en lösning för mig.

Back tomorrow with more news about ME ME ME =)

Puss och kram
 

Revision period

Just nu sitter/ligger jag i sängen och slappar...
kollat på en del filmer på sistone, för jag har varit förskyld sen i tisdags. Har varit ute vid pappas nya hus/gård och hjälpt till... Det börjar äntligen våras och det syns överallt. Såååå skönt.

Våren betyder filosofi för mig. Överallt får man tillfällen att vandra iväg i tankarna. När jag krattade löven igår började jag fundera iväg på varför man egentligen,,,inte bildligt,,, krattar bort höstens minnen som påminner om den kalla vintern som kom efter löven?(AKA att man försöker glömma de minnen som man kopplar till dålga tider?)

När jag kollade på en del serier och filmer idag började jag fundera över varför man egentligen blir så ledsen när det tar slut med en person? Vilka tankar är det som tar emot? Jag tror att man e ledsen över att man lämnar nåt som kan ha blivit bra bara man kämpade LITE till?!! Ligger det i våran instinkt att känna att det är fel när man lämnar en person, man en gång älskat, bara för att det kommer motgångar? Eller är det för att man insett att man inte kände personen man gått in i en relation med? borde vi ta till oss den amerikanska dejting traditionen? Tar vi, i våran nuvarande kultur, oss inte tid till att lära känna en person innan man rusar in i en relation som blir SÅ svår att lämna?

Gud vad jag rusar iväg med mina tankar,,, kände bara att jag vara tvungen att få ut de i universum :D

Nu e jag för trott för att fortsätta

Over and out, puss o kram

RSS 2.0