i-landsproblem #1

Jag trodde de skämtade när inredaren i nytt läge pratade om att ha två diskmaskiner.
USCH VAD LÖJLIGT. Hur kan man i miljöproblems-tiden planera in två diskmaskiner och det bara för att ägarna ska slippa ta ur disken ur diskmaskinen för att ställa det i skåpen?? Så att de kan använda en för den rena disken och en för den skitiga. Det är så onödigt och ett extremt tecken på lathet. Ska vi sluta fungera och i slutändan bara ligga i sängarna feta och göra allt mobilt? För framtiden verkar ge oss precis detta scenario. Ska vi bli som de feta i Wall-e?? Ingen tokig tanke som författarna hade där.



Ha det bra!


En eftermiddag i Karlstad City

Jag bestämde mig för att ta en shoppingdag i Karlstad. Ingen kompis hade tid så jag åkte själv. Var väldigt trevligt det med. Det är så enkelt och mysigt att handla här i Karlstad. Det var en julshow i Mitticity och det luktade glögg. Jag älskar jul och det där gjorde verkligen susen.

Strosade runt i affärer. Först gick jag in på Bokia för att se om det finns några nya spännande böcker men det tyckte jag inte dessutom så är det väldigt trångt och dåligt upplagt på Bokia i stan. De borde ha det lite större och rymligare tycker jag.
Sedan vandrade jag till Mitticity och gick raka vägen till VILA. Där hittade jag en underbar blå polotröja. Den går att öppna i nacken och har ett snöre runt midjan.

Nästa affär var Bianco. Till slut, efter att jag gått i andra affärer köpte jag skorna som jag ville ha. De är så underbara. I slivermetallic :) Inte för hög klack och inte för låg. Helt underbara. Och så hade de jättebilliga smycken där så jag tog ett i silver som man kan ha matchande skorna. Jag tror att jag ska ha det på nyår.

Sen var det HM som gällde. Där hittade jag en jättemjuk svart polo och en lite kortare kofta, som jag har på mig nu och som är väldigt varm. Dessutom köpte jag två par knästrumpor som kan vara bra att ha nu under vintern.

Köpte ett nytt nagellack med. Mina naglar bryter så lätt så jag behöver måla de så att det inte bryter av. Hittade för en gångs skull en stor flaska nagellack. Ett nytt märke som kommer från Änglarnas stad Los Angeles.

Det var skönt att vara själv idag. Jag kan ha kul själv, sålänge det inte behöver vara varje dag, hela året. Som männsika är man ett flockdjur och måste umgås med andra människor. Även om jag inte hade någon att prata med eller skojja med så räckte det att bara vara runt andra männskor.

Jag tror att folk måste komma på en massa nya sätt att umgås med varandra. För mig kan det vara att gå till skolan eller som idag att åka till City och shoppa. Men det finns även andra helger då jag inte har pengar, egentligen alla andra helger, som jag abra kan gå omkring och kolla i affärer och kanske åka till IKEA. Jag som männsika måste vara runt människor.

Nu ska jag se på The Hills och äta pyttipanna. Gott gott!!

Ha en bra lördagkväll :)

Kramar mina sötnosar :)

Alla åker såsmåningom

Sen länge har jag vetat att mina vänner kommer försvinna ur mitt liv. Dock kunde jag aldrig tro att det skulle hända så fort. Jag önskar mina vänner och föredetta vänner ett bra liv. Det var kul så länge det varade. Jag är inte arg eller värst överraskad över denna förändring i min realitet men detta uppbrott av mina vänner, och försvinnandet av mina före detta vänner tar mig tillbaka till tiden då mamma och jag flyttade från ett ställe till ett nytt. Då var jag tvungen att försvinna ur andras liv. På den tiden hade man juh inte mobiler eller internet. Iallafall inte i samma utsträckning som idag. Kontakten var tvungen att hållas via snigelpost men mina vänner skrev aldrig, när jag väl hade någon enstaka här eller där, och jag skrev inte heller. Var ett för stort ansvar i den åldern. Blev inte så.

Men nu har jag bättre medel men även då kan folk inte höra av sig. Antingen är jag inte viktig nog för de eller så ansågs ag aldrig som en vän, kanske bara en person som man kan vara med när man är uttråkad?? Jag vet inte. Dumt av mig att inte ha insettdet tidigare.

Jag tar ingen skit längre, är det förstått. Man blir inte en starkare person av att kuva sog och vara andra till lags hela tiden.
Ge och ta ska alltid vara i jämnvikt. Som en exkille en gång sa; man kaninte vara vän med någon som man inte har någon nytta av på något sätt. Nånting måste man få i utbyte. Annars ser man ingen anledning att inleda en relation med en person. Han hade rätt. När man är tillsammans med en person har man sex, ömhet och kärlek som utbyte, förhoppningsvis, och som vän lojalitet och deltagande i ens liv, om det är som det ska vara.

Så varför hålla kontakten med ågon som inte hör av sig? Om man har försökt ett antal gånger men inte får något i utbyte är det väl lönslöst. Då finns det ingen so helst anledning att ge.

Nu ska jag strax sova. Imorgon ska jag shoppa i stan, med eller utan vän. Förhoppningsvis blir det en solig dag, om idag.

God Natt

Klar innan 11

Jag gick upp tidigt idag. Redan klockan nio. Även om det är jobbigt att vakna till en väckarklocka så känns det ändå bra när jag sedan är vaken och äter första skeden fil.
Müslin som jag har i filen smakade inte alls bra i mjölk men idag gick det att äta den. Egentligen ville jag slänga müslin och köpa någon ny sort men när jag väl var och handlade igår insåg jag att det är onödigt. Varför kasta mat. Kändes som ett sånt slöseri.

Imorgon har jag presentation. Pluggade imorse och belv klar med det jag ska säga innan klockan 11. Det går nog bra. Jag är inte alls nervös. Känner mer ett litet pirr i magen. Ska bli kul att se vad klassen tycker om den :) För varje presentation som jag gör blir det lättare. Första gången var jag såå räss, för ungefär fyra år sen. Men nu är det på gränsen att vara kul. Många är så rädda för det. Tycker så synd om de. Det visar att de inte fått den skolningen som de ska. Synd. Jag tycker vekligen inte om svenska systemet, men tycker att unoiversitetet är ett sätt att lära folket det de ska kunna. Fast borde inte det ha varit så under högstadiet senast?? Kanske bara konstiga tyska inställning.
German, and proud of it. Vi är ett väldigt smart folk. :P

Nu ska jag se klart på mina älskade program för dagen: Greys Anatomy och Dirty, Sexy, Money. Yey!!

Sov gott

ICA MIA?

Jag gick upp ganska mycket tidigare än vad jag har varit van efter sommaren; halv åtta. Usch. Men det var faktiskt inte så farligt. Jag ska faktiskt gå upp samma tid varje veckodag hädanefter, även om jag inte har något att gå upp till. Varför ska jag sova bort halva dagen? Speciellt nu när det inte finns så mycket sol kvar!

Varför jag skrev ICA MIA var för att jag idag försökte klura ut hur ICA bankkortet fungerade som jag fick idag. Ska lägga över mina matpengar där så att jag inte står utan några pengar för mat i slutet av månaden. JA jag har så dålig självdisciplin. Men det finns juh alltid sätt att få pengarna att fixa. Det behövs bara system. Men när jag säger nej så säger jag nej. Även när det är att jag säger nej till mig själv och gamla vanor. Jag skulle såklart inte ha något emot att kunna shoppa varje dag på nätet och i affärer men med en liten stundentbudget är det juh helt omöjligt.
Men tillbaka till ämnet. Det tog mig ett tag men med min mors hjälp, som jag blev lite oförskämd mot (Ursäkta mig), ordnade det sig. Men svaret var verkligen MIA Missing In (my) Action.

Nu har jag pluggat och möblerat om lite till. Jag blir lätt frustrerad på mina möbler för det behövs en del för att få det så mysigt som jag vill ha det.
Nu ska nog spela lite Sims och samtidigt lyssa på mixmatch hehe!! Alltid kul med radio tycker jag. Så länge det inte är SR, de har säkert bra program men de verkar rätt torra, iaf som jag tycker.

GLÖM INTE att kommentera på Valentino kläderna längre ner. Jag älskar de juh men det är kul att höra vad ni tycker :)

Kramar

Narnia

Igår gick jag och pappa för att hyra en film och jag har velat se den nya Narnia filmen sen den kom ut men aldrig riktigt hunnit med den. Det har alltid varit andra filmer som jag har prioriterat först. Men igår gick pappa med på att se den med mig. Vi skulle juh ha filmkväll.

När filmen va slut tänkte jag bara, "vilket slöseri med pengar". Visserligen är filmerna baserade på böckerna men jag tror att böckerna med säkerhet var mycket bättre än den filmen. För jag tyckte inte att den var i närheten av att vara i samma liga som den första. Den första var verkligen bra. Det tyckte till och med min far, men vi tyckte båda att tvåan var sämre. Med Pirates of the Caribbean var det en helt anan sak. Där tyckte jag nästan att uppföljarna var lika bra som ettan. Karaktärerna höll sig i de, men det var inte fallet i Narnia-tvåan. Synd.

Idag ska jag till en läkare för att kolla upp mina problem med lederna och förhoppningsvis ge mig en remiss till reumatologen. För jag vill veta varför jag har så ont. Alla jävla leder värker. Just idag är det inte så farligt för att det är soligt och inte särskilt fuktigt men annars kan jag verkligen ha jätteont.

Nu ska jag se om jag inte kan hjälpa farsan som sätter upp lister. Min far kan vara en riktig "Handy-man"  då och då. 

Kram kram  


Super dag, inte supardag

Tänkte vara lite rolig med rubriken. hehe! rätt torr men liiite kul.

Blev lite chockad/glad över att jag fick VG på min hemtenta, Yipee. Kände det på mig, eller HOPPADES. Nu kanske jag jag kan få VG på första kursen. Hmm... får se vad framtiden bringar.

Imorgon ska jag upp tidigt. Klockan 8 ska vi mötas. Hoppas att jag inte glömmer datorn imorgon. Nu har jag juh skrivit ner det iaf. Borde inte glömma det nu.. hehe

Köpte lite filmer idag, och julklappar till mormor och mamma. Jag samlar på dvd filmer. Jag är inte så mycket för att ladda ner. Datorn blir bara knasig och de tar upp för mycket plats. Och så gillar jag synen av att ha filmer hemma. Då kan man se de om och omigen med bra kvalitet. Måste bara vänta ett litet tag längre på att få se filmerna men jag hinner ändå sällan att se filmer.

I helgen försvinner jag till buschen igen, för en sista gång innan jullovet. Kommer få så himla mycket att göra innan lovet.

Nu ska jag se på Greys och sen Dirty Sexy Money. Greys är så bra. Älskar den serien. Är faktiskt värt väntan.

Kram Kram

GLÖM INTE att kommentera Valentino bilderna.

Valentinos bästa

Kollade nyligen på Valentinos nyaste "ready to wear" och deras couture.. Underbara kläder. Kommer nog lägga ut veckans bästa från och med nu.
Skulle inte skada med lite feedback från de som läser min blogg :) Det gör det roligare att fortsätta lägga ut bilder.

Ready to wear Vår '09
Röd, glansig och påminner om rosors blomblad. Perfekt för en vårdag. Vad är bättre än blommor på våren.

det rutiga är väldigt färskt tycker jag personligen. att den är kort och luftigt är skönt när värmen kommer. Och på Valentino-style med skor i samma färg som srumpbyxorna kan inget slå fel. Jag tycker då det är jättesnyggt

Couture höst '08

  


Var duktiga nu och skriv lite om vad ni tycker. Jag älskar ÄLSKAR älskar Valentino. När jag har råd ska jag köpa nästan hela kollektionen.
Kram kram

Slapp, händelselös helg

Jag harbara legat i sängen hela helgen, nästan. Läst lite för kursen och pratat med familj.
Hela helgen har jag bara drömt mig bort. Sett på mina favoritprogram som utspelar sig antingen i L.A. eller i New York. Min dröm är att någon gång kunna flytta dit. Kanske jag kanb plugga där senare. Kommunikation måste man juh kunna plugga där med. Vad kul det skulle vara att flytta dit. Det är verkigen en av mina drömstäder.

Nu har jag börjat oroa mig för julklappar med. Inte oro, som stress, men tänker på det ofta. Och därimellan måste jag läsa ett antal böcker. Hmm... undra hur sllt ska hinnas med. Antagligen kommer jag göra alla inköp andra advent men kanske till och med den tredje. Vad bra att man bor här i Karlstad med. I Arvika hittar man sällan det man letar efter, Jag har fått erbjudandet att resa till Sydfrankrike över jul men jag vet inte om jag kommer hinna med det. Får en hemtenta precis innan jul, och den ska publiceras efter lovet. Så antagligen kommer jag ha fullt upp med det arbetet över jul och den tiden kommer jag inte att ha om jag åker. Så förmodligen måste jag "Call it off". Känns surt men plugget går före allt, förutom min och Surfs hälsa.

Även om jag letar efter en grabb på nätet så känns det så hopplöst eftersom jag alltid strular till det. Och när det väl kommer i närheten av att bli något blir jag antingen sårad för att grabben är en skit eller för att jag inte har blivit kär. Hur ska jag då göra? Kan man glömma hur man gör? Och hur ska man då förklara för en person, som man just har lärt känna, att man inte vet hur man ska göra, att den personen ska ha överseende med ens klumpiga beteende?
Får se om jag nånson lär mig. Kanske är det kulturen som gör att det inte funkar? För det verkar mycket enklare i Tyskland eller i Frankrike, när jag har hälsat på där. Kanske fattar jag inte det svenska kulturen fullt ut. Vet inte vad det är.

Nu ska jag se klart på ER och sen är det Weeds på sexan. Weeeeeeeeds!! hehe! Diggar den serien.

Sov gott, jag ska fundera vidare på mitt lilla liv och dess sm problem.

Kramar

RSS 2.0