Kolla in Elinas blogg

Kolla in Elinas blogg, den är rätt skojj.. hehe! Det har hänt att jag nästan har Sk***t på mig av skratt. Kanske bara jag och hon men kola in den iallafall. Måste skriva såär för jag fattar inte hur man gör en link på min hemsida.

elle-pelle.blogspot.com

"Ch-ch-ch-ch check it out, wh-wh-wh-whats it all about" :P

Underbar dag

Idag hade jag en helt underbar dag. Först har jag ett par timmar på förmiddagen att göra mig iordning, gosa med surf, äta mat, bli nervös för skolan (vilket bara är temporärt) och att sen slutligen att gå runt 20 i 1.

Idag fic jag så himla mycket bra respons, först i form av svar på mina frågor till läraren och sen också respons i form av nya människor. Idag gick jag till universitetet med attityden att idag ska jag banne mig hitta en vän att umgås med och jag hittade inte bara en utan två så lyckan va fullständig. Inte för att jag vill låta som värsta mobboffret när jag säger "hitta en vän" utan jag menar bara att det kan vara bra att lära känna någon som man faktiskt ska tillbringa de nästa tre åren tillsammans med.

Väl hemma tog jag det lugnt, såg på 4 avsnitt av alias, en DVD vill säga, och sen städade jag, damsög och putsade köket. Jag är en neatfreak men en stolt. Sedan dess har jag inte gjort så mycket mer. Det va min "share of good" för idag. Imorgon ska jag, om allt går som det ska, gå med Angelica, en kurskamat, gå på nöjes och kolla in alla andra nya studenter. DEt ska bli skojj. 

Sen på lördag är juh diplom utdelnings ceremonin. Som maja sa: Inte för uppklädd nu då. Nej då! Det orkar jag nog ändå inte göra på bakfyllan och utan tillräckligt med sömn.... hahaha! Ska bara gå in där, ha kul (så kul man kan ha med fullt med föräldrar och lärare, och sen ta  mitt diplom, hämta surf och sen sticka till arvika där jag ska vara som vanligt.

Nu när jag skriver detta kommer jag på att jag inte får glömma att packa imorgon  inför resan till arvika. (Jag trycker mig hela tiden för att skriva "hem till arvika" Arvika är juh inte längre mitt hem. Sluta sluta Stefanie)

Nu ska jag "call it a night" Sov gott alla mina TROGNA vänner (skrev det med tanke på ett visst mejl från i veckan)
Puss och kram

Andra dagen på universitetet

I tisdags började jag på universitetet. I början var jag jättenervös om vad som skulle hända första dagen, om jag skulle hitta och vilka som skulle vara i samma kurs som jag. När jag väl anlände till universitetet frågade jag efter vägen till salen, hittade det och väntade, med de andra från samma kurs på att det skulle börja. Väl inne i salen presenterade sig en massa folk och sen började min lärare prata om vad vi skulle lära oss och så vidare. Ju mer han pratade desto mer insåg jag att jag va precis rätt när det gäller denna utbildning. 
Igår köpte jag min första bok som ska räcka ett antal veckor framåt tills vi har den första tentan.. Jag måste nog säga att jag verkligen längtar till att bara plugga och fördjupa mig i detta ämne. Underbart att det finns fler som funderar på samma saker som jag och att det finns ett helt program om det. Hihi!
Idag har jag min andra lektion, denna gången är det bara vi från globala medier och de som valt kursen som en fristående kurs som ska va i samma sal. Sist va vi 120 studenter i en och samma sal. Idag ska vi nog prata lite om mediernas djupa aspekter eller nåt. Vi får se. 
Idag skulle tydligen prepsittningen vara men jag förstår inte riktigt när var och hur det ska ¨gå av stapeln. Ska kolla deras hemsida och annars ringa till ordförande till min linjekår. We shall see. Imorgon ska jag iallafall sova ut, ingen väckarklocka, även om jag går upp klockan tio, och på kvällen ska jag för första gången till nöjes där vi ska ha universitets fest elelr något sånt. Iallafall så ska petter och amanda jensen komma dit och uppträda, inte för att jag lyssnar på de men det blir nog bra ändå.

Ska göra mig iordning för att dra snart. 

Puss och kram  

På lördag är det dags

Nu på lördag, det är om ungefär en dag, ska jag flytta till min älskade lägenhet i Kronoparken. även om jag har hört att det är ett rätt dåligt område med såkallade "gäng bråk" så gillar jag min lägenhet. den är rätt liten och har fula tapeter men den är mysig och i lagom storlek för mig och min kissemiss. 

Så nu på lördag ska allt som jag äger flyttas till min lilla etta. Ska bli kul men jag vill inte  vara själv i den lägenheten just den dagen. så jag kommer åka till Malung och festa med mina buddies Jessica och Sandra. Och faktiskt tycker jag att det ska bli kul att bara åka ifrån det här hela. På söndag åker jag tillbaka till Arvika för en natt och hämtar smurfen och på måndag shoppar vi mat till mig och smurfen. 

Och på tisdag börjar jag på universitetet. Lite scary men jag kommer nog fixa det. Några rädslor måste övervinnas. 

Nu ska jag snart lägga mig och ladda energi för en sista dag av packande

God natt

home sweet...

Ja nu e jag "hemma" igen. Och med att vara "hemma" igen menar jag att det jag kallat hem de senaste 6 åren inte längre är mitt hem. Sen ett par veckor tillbaka har jag en egen lägenhet tack vare STUB i karlstad. Nu har jag varit på IKEA två gånger med olika gäng från min lilla familj. Först i fredags med pappa och kerstin. Då skrev jag även på kontrakt för lgnhten och fick se den för första gången. Vilken lycka :D Den var jättefin. Liten men mysig. 
så i fredags var jag på IKEA (en av de bästa varuhusen i världen) med pappa och kerstin och dagen därpå åkte jag dit med mamma och mormor. Vi köpte upp 4000 spänn på nödvändiga småsaker. Tallrikar, kastruller, duschdrapperi och diverse.
Idag va jag bara ute och fikade och sen slappade jag hos maja. Hjälpte henne att tvätta balkongen, för hon ska flytta snart, med.  
Imorgon tar jag en joggintur runt strand. Det är alltid mysigt och bra för kondisen och benen. Finns ingen bättre träning än att springa. Hela kroppen arbetar och det bara gynnar en. 
Så om en vecka flyttar jag och några dagar senare börjar jag på universitetet. Ska bli skönt med en nystart. Fast lite ensamt blir det. Känner två pers runt om Karlstad. Och de två heter båda Jessica. Lite roligt faktiskt. surf ska juh med också men honom kan man juh inte ha en vettig konversation med. han bara pratar när han behöver något, vilket är jämt. "Kela med mig" "Mata mig" "Kan jag få en godis" på sitt sätt. 

Nu ska jag försöka att sova. Kanske ser på ett avsnitt av Alias. Fick med mig 4de och 5te säsongen från min moster. På lån men i obestämd tid. 

Sov gott och många pussar och kramar till mina älsklingar


Öroninflammation och en vecka kvar

För en vecka sedan började jag få ont i vänstra örat. Trodde att det kanske skulle gå över men så va inte fallet. I måndags gick jag då till en läkare här i Cagne och hon sa att det va en väligt allvarlig form av öroninflammation.  Jag fick antibiotika och örondroppar och nu börjar jag äntligen må lite bättre. Kan inte höra mycket med det just nu men det ger sig nog snart. 

Idag blir det nog en rätt lugn dag. Om Peter tar med sig ungarna till stranden så kan jag stanna här. På grund av medicinen får jag inte va i solen allt för mycket. Det vill säga inte alls egentligen men om jag står i skuggan eller har en hatt på mig så går det bra. 

Om en vecka kan jag kyla ner mig i Sverie igen. Jag längtar verkligen efter att se vänner och familj igen...
Förhoppningsvis kommer jag hem utan att ha ryggskott efter den tunga väskan full med nya kläder; ärvda och köpta. 

Vi får se när jag orkar skriva igen. Cya soon... Pussar och kramar

Fredag :)

Äntligen fredag igen. Nu kan jag äntligen börja att ta det lugnt igen. So to speak. Ikväll ska vi på pubvandring i Nice med Lilli och min morbror Peter som, by the way (haha vad jag börjar härma det uttrycket), kom i onsdags kväll. 
Igår va vi på stranden; jag, Peter, Louis och Alex (Elisa va fortfarande hos sin farmor vid den tidpunkten) Vi gick vid tre och kom hem strax efter sex. Sen kom nanni vid sju och då började vi lägga fram saker på bordet för kvällen. Det skulle komma lite vänner på aperitif och kvällsmat. Det slutade med tre flaskor vin (på 8 pers) och en massa ost och bröd, tzaziki och skratt. Det va skojj som bara den iallafall. 
Så ikväll ska vi på pubvandring med gänget och imorgon ska vi vara en heldag på spa :) yipee vad skönt. Hoppas att man får massage där. Lunchen är iallafall inräknad. Det är rätt dyrt så jag hoppas att jag blir bjuden som vanligt... 42€ e inte att leka med. Speciellt inte för någon som jag som måste spara för senare hårda tider utan tillräckligt med pengar.

[Om du, pappa, läser detta så ska du veta att jag saknar dig hemskt mycket. Speciellt efter en kväll som igår när det va en del med som va pappor. Hade varit kul att ha dig här. Liebe dich]

Så puss och kram till alla er som jag saknar

RSS 2.0