Helgens äventyr

Helgens spektakel:
På fredag kväll åkte Elisa till sin farmor för att va där hela helgen. Så vi hade det lugnt. 
Igår, lördag, åkte vi till en privatstrand och jag badade i Medelhavet. wohoo!
Där hade vi jättetrevligt. Efter lunchen med vin och god mat va alla jättetrötta så vi "sov" tills solen kom fram igen. Då badade vi en gång till i havet, fast då va det så mycket salta vågor att jag gick upp rätt så fort igen. Min moster hade dock rätt, min hud blev bra av vattnet. Inte helt men lite bättre.
Efter hela dagen på stranden va planen att vi skulle klä om oss fort hemma, vilket va på väg till Nice.
Jag hade på mig min nya klänning/linne från the Fashion Factory (skrev boutique i ett annat inlägg men det va fel)
Sedan va det off till Jazzfestivalen. Kolla upp Bonobo och Pink Martini. Otroligt bra band.
Igår slappade vi tills klockan va fem då vi åkte till en festival 600 meter upp i bergen. Ojj vad jag mådde illa när vi kom fram. Woww... Inte kul att åka fort upp för ett berg och sedan kolla ner på "myr"bilarna. Efter lite mat gick det bättre och sedan tyckte jag faktiskt att det va väldigt mysigt däruppe i den gamla byn. Kanske man borde flytta dit någon gång?! hmm...
Idag och imorgon är jag ensam med pojkarna. Det vill säga ingen liten Elisa. Väldigt skönt med tanke på att det mestadels är hon som ställer till med saker här och eggar pojkarna. En otroligt energisk lite tjej det där. Woow. 
Så idag ska jag ta med pojkarna till havet i fyra timmar ungefär. Vi drar klockan 2. 

Nu ska jag lägga ut lite bilder från helgen:

     
Alexander som blåser upp sin madrass, Louis som gör en minipool med sand och havsvatten (skrattade så jag kikna), The drive home from the beach med underbara klippor och hus, som ni ser så e det the bonobo band och det sista sångerskan från Pink Martini.

Det va en rätt så kul helg men jag saknar Sverige lite. Speciellt alla goa människor.

nu måste jag lägga av: Puss och Kram 

Tredje veckan

Nu har jag inlett min tredje vecka här i Frankrike. Börjar känna att jag börjar ta naturen, livsstilen och maten för givet. Men då är det bara att tänka på att jag ska flytta till karlstad så fort jag kommer hem, om två veckor. Lite Scary men även väldigt kul. Jag vet inte än om jag får ta med mig Surfen till de lägenheterna. Jag fruktar att jag inte kommer få det men med tanke på att jag förmodligen kommer bo där i tre år ungefär, om jag inte flyttar utomlands nästa år, så kommer jag juh ha tillräckligt med tid till att städa undan alla katthår som kan störa en allergiker som kanske flyttar in efter mig?!! Jag ska som sagt kolla upp det. Andra grejjen att tänka på är alla saker jag behöver när jag väl flyttar. Igår började jag göra en lista på sånna saker som jag alltid haft hemma med mamma, som en dammsugare, handdukar och andra självklara saker som kan behövas. Än så länge har jag bara kommit på 11 saker och än har det inte kommit till fler. 

Imorgon kväll börjar äntligen helgen... Wohoo! Sömn, tid med min moster och lite mer lugn och ro. Även om jag föröker att ta mig tid till mina egna grejjer och försvinner ifrån barnen då och då så är det ändå skönt att kunna släppa ansvaret om de på helgerna. På lördag ska vi, det vill säga, jag, min moster och de stora pojkarna (Elisa ska till sin Farmor, fastän hon inte vill) åka till en privatstrand en trekvart härifrån och ha ett slags strandparty med mat, bad och trevlig människor. Han killen som va med i Aquathlonet kommer dit. Han är väldigt trevlig och artig. Och mer i min ålder än de andra jag har träffat. Nån kväll under helgen komme rjag äntligen få gå ut och festa med ett gäng. Här i Frankrike krockar verkligen kulturerna. I Sverige har vi ett, för de, konstigt förhållningssätt när vi är ute. Här får en tjej, för sitt eget bästa såklart, inte gå ut själv utan måste ha med sig en eller två killar som följer med. Det tycker jag är väldigt bra. De tar då även hand om en och är riktiga gentlemen. Det är VÄLDIGT sällsynt i Arvika. Ska bli kul att vara omhändertagen av grabbar. Lite tryggare tror jag.

Barnen klagar på att jag inte gör så m,ycket med de men min uppgift är inte att vara deras lekkamrat utan den som passar upp och tar hand om de. De har lite svårt att fatta det. Ibland är det kul att leka med de men när jag inte vill så frågar de 20 gånger ungefär. Ena dagen fick jag ont i huvudet av allt gnällande. Hehehe!! Hur mycket jag än älskar mina kusiner så längtar jag ändå, lite, lite grann, till den dagen då jag är själv igen. Inte mycket, för jag avskyr att vara själv, men att kunna vara själv, helt själv vore skönt. 

Nu ska jag strax va lite social med barnen. De börjar respektera att jag faktiskt också har sommarlov och behöver sova då och då så de är lite tystare på morgonen då. Väkdigt skönt. Men så fort jag vaknar höjjer de volymen till max igen. Grrr... Men som sagt så älksar jag de hur jobbiga de än är ibland. 

Kram till alla mina älsklingar där borta i liiite kallare Sverige. Vi ses snart.      

JAG SAKNAR ER!!

Här kommer ett utrop till alla mina älskade vänner:

JAG SAKNAR ER!! Vill ha er här med mig. Jag vet vilka vänner jag kan lita på nu och jag uppskattar er otroligt!

Kramar

trevligt värre

Igår kväll va vi inbjudna till några grannar. Jag och min moster, men min lilla kusin Elisa hängde på eftersom det va en till lite tjej där. De som vi va inbjudna till är advokat och missionär. Kvinnan va en väldigt högutbildad advokat och mannen är en väldigt berest missionär. Nuförtiden jobbar han med handikappade och andra ungdomar för att få de att få upp ögonen för omvärlden och om hur man behandlar andra människor. Väldigt häftigt att lyssna på honom. Han är troende dessutom och har väldigt sunda tankar om religion och om livet. Vi hade en väldigt trevlig kväll med de och några andra från "the compound". En annan kvinna där är arkeolog och va väldigt trevlig hon också. Som sagt; trevligt trevligt trevligt. Vi åt en del mat, alla hade med lite grann: vi hade med en quiche, det fanns små trianglar från madagskar som va starka men väldigt goda, nan bröd och nånting med spenat som va ett test. Inte så jättegott men det va gott nog. 

Klockan 11 idag, en timme efter att jag vaknade åkte vi till gamla stan i nice och shoppade på marknaden. Underbart att se så mycket folk och färsk mat överallt. Jag köpte ett fint linne på "The Fashion Boutique". Vi shoppade lite mat efter att vi va i Cagne igen och nu har vi ätit lite lunch och tar det lugnt. 

Min ursäkt för att bli av med barnen är att jag förtjänar en helg för mig själv. Det gör Alexander sur, han blir sur för allt nuförtiden iallafall så det e inget att bry sig om. Ska nog spela lite Tennis med Louis sen. Vi har väldigt kul när vi spelar tennis för han har lärt mig en del. Hur man räknar poäng och hur man gör upp om det e jämt efter 40 poång i ett set. Ska verkligen försöka att hitta tennis i Karlstad. 

Kram på er alla, nu ska jag läsa vidare i min nya underbara bok, A thousand splendid suns, verkligen rekomenderbar by the way. 

Puss och kram

Karlstad här kommer jag

Hej alla intresserade!

Igår skrev jag en intresseanmälan till STUB, studentbostäders eller nåt sådant. 
Och tydligen kommer jag få erbjudanden om boenden i Karlstad snart. Har då tre till fyra dagar på mig från och med att jag fått erbjudandet att svara på de. Helst vill jag ha nåt vid Frödingshöjg eller kronoparken. Det är det närmaste med studentkorridorer. 
Det känns bra att leta efter något ganska eget. Det är juh andra som bor i de korridorerna och vi kommer få dela kök och sällskapsrum men det är juh bara trevligt. Helt själv är inte heller kul. För förmodligen får jag inte ta med mig Surfen :( DEt brukar vara så.

Idag va jag och sprang igen. Det går bättre och bättre för varje morgon. Snart kommer jag kunna springa hela rundan, fram och tillbaka, utan att stanna i mitten för att pusta ut. Det är mitt mål för näsa vecka. Under helgen som följer nu ska jag springa bara under kvällarna. Lite onödigt att gå upp tidigt på helgerna tycker jag. Nån sömn måste jag juh få:)
jag har börjat sakna all i Sverige nu. DEt är dock fortfarande väldigt skönt här. Jag känner verkligen hur jag är behövd här. Min moster behöver mig känns det som och det är en underbar känsla. Jag älskar att ta hand om folk.
Ikväll ska vi förmodligen på Jazz festivalen och se på Keith Garred. Jag känner igen namnet men jag kommer inte på vad jag förknippar honom med :P hmm!! Ska nog kolla upp det på nätet. 

Nåja, nu börjar jag få ont i nacken av allt skrivande så nu är det dags att fortsätta läsa min bok. 

Saknar er alla, vi ses efter den 13de Augusti tillbaka i Sverige

P.S. (Om man kan skriva så i blogg :S ) Jag börjar bli rätt bra på tennis. Spelade med louis igår och det blev 5-7 till mig. Ganska bra måste jag säga. Fast det va juh mot en 11 åring. Men ändå. Stolt på mig själv.

Kram kram
 

run Stefanie, run

hehehe!! gullig titel va? Har med min morgon att göra. 
Jag sprang lite över en kilometer imorse halv 8. Imorgon samma sak, dagen därpå igen, och så fortsätter vi så. Fast jag ska ta ledigt under helgen så att mina muskler kan komma igen och att jag orakr med att vakna tidigt måndag morgon.
En rolig sak är att det är stängt på de flesta affärer på månadagar här nere. Gött för de som har Garfield-syndromet (hata måndagar)

så jag sprang 7.30, kom hem 8.30 såg på film till 11.30, gjorde mat, kött med pasta med pesto, kollade majlen, gick och bada och hamnade utan för att läsa min bok. A thousand splendid suns. Den handlar om livet för kvinnorna i Afghanistan. Väldigt intressant. Men boken fick mig att bli trött så nu sitte jag ute, under ett stort träd i bakgården och skriver. Ingen rolig människa online så jag ger mig nog snart igen. Det finns inte värst mycket man kan göra. Sova orkar jag inte, det är bättre att jag sover under natten. 

Förresten, jag ska nog börja spela tennis. Undra om det finns i Arvika. Annars kan jag juh kanske göra det i Karlstad. Kommer juh ändå plugga där, kanske även flytta dit. Tennis är en bra sport för de som behöver motion. And that's me!

Nu ska jag spela kort med Alex. 

Puss och kram

Den 14nde Juli

Idag vaknade jag av att Nanni (min moster, för de som inte är trogna läsare) gick. Sådant får mig alltid att sätta mig upp rakt i sängen. "Vad har jag missat?" "Skulle det va nåt kul som jag glömde?" "Varför väckte de mig inte?" Men det visade sig att hon bara gick för att gå i bergen. Visserligen är det rätt kul det med, men det är inget jag vill väckas spontant för. Kanske om jag hade vetat det tidigare men nej, inget att hetsa upp sig för. 

Jag gick upp när jag hade vaknat fullt ut, legat och vänt på mig tills jag inte kunde vända på mig något mer utan att störas av oljud uppifrån och gick för att tvätta mig. (Okej, det här börjar bli lite för detaljerat, det måste jag hålla med om)

Jag gick upp till barnen, som då hade lugnat ner sig. Det fick mig att fundera över vad de hade fått för sysselsättning nu. Och när jag kom upp såg jag att de kolade på film, What else?!! Och det va dessutom en film som jag såg när jag va liten,Matilda. Roligt att de kollar på samma film som jag gjorde. Jag tyckte den va lite Scary när jag va i den åldern, undrar om de också tycker det?? Verkar inte så. Helt oberörda. Dagens ungdomar va? Heheh! Roligt att säga så...

 

När Nanni hade pratat klart med vart och ett av barnen om hur de ska betee sig mot varandra och om vad som måste ändras på så tog jag med mig en av pojkarna för att bada. Vid det tillfället hade vi redan ätit lunch/brunch och vilat efteråt. För man ska juh inte bada direkt efter maten och inte heller mitt på dagen när det är som varmast. Lite onödig stress det :P

När vi kom upp från poolen igen åkte jag, Nanni och Alexander till Cap3000 för att shoppa lite. Det är ett stort shoppingcenter med alla märken du kan tänka dig. Allt från Dior till Karen Miller till H&M. Underbart. Jag kom ut med ett par tajts från MANGO (MNG) och en väska från Minelli och allt bara för 450 kronor. Gött väl?!

 

Nu sitter jag här efter en tur ner till havet och tillbaka. Ner för berget som vi bor på, längs en Promenade och ner till havet för att låta hunden doppa tassarna och sen hela vägen upp igen, allt som allt runt 5 km tror jag. Fast det känns inte långt. 

 

Imorgon bitti ska jag springa med Alexander längs stranden och sen gå upp igen. Härligt värre. Och det klockan 7.30 på morgonen. Hehe!! Någon gång måste man juh börja. Undrar om Alex verkligen kommer orka gå upp då. hmm...

Här kommer en bild på utsikten. 

 


Puss och kram


Äntligen

Nu har jag äntligen fått min dator att acceptera internet här. Va tydligen inte så svårt.

Igår va jag och Nanni; min moster, på stan och shoppade. Affärerna har tydligen stängt på måndag så vi bara drog igår. 
En rolig nyhet är att jag har blivit antagen till Karlstads Universitet. Nu kommer jag gå där iallafall ett år tills jag vet om jag vill fortsätta där eller plugga vidare någon annastans. 

Ska lägga upp lite bilder nu.
Jag blir brunare och brunare för varje dag. Kul att se hur mycket brunare jag e än mina kusiner, de små spöken.

Min kusin Elisa, gullig, 4 år och älskar sitt nya picknickset som hon fick av mormor Jag och Elisa :)


Mina kusiner Alex och Louis (vänster till höger)


C'est Ouzo!!

Hörs snart igen, nu ska jag till stranden och se på en snygging som ska ha ett triathlon, 28, och tydligen Eyecandy enligt Nanni. Kan vara en bra sak att ha när man frsöker komma över en annan person.

Puss puss, a bientôt!

Jag ar i Frankrike (inga ae tillgangliga :P )

Hej Hej

Detta blir ett roligt inlagg... Hehe! Inga ae och inga oe eller ao hehehehehe!!!
Jag har iallafall anlant till Frankrike, dar jag spenderar den mesta tiden med mina kusiner. Jattegulliga, hjalpsamma och ratt mogna for sina aldrar. Under dagarna badar vi i poolen, spelar tennis, och tittar pa film nar det behovs lite lugn och ro. Idag skulle jag gora biff med spaghetti till de tre busfrona men kottet blev tortt och pastan smaklos. Far forsoka pa tisdag igen. Det e namligen langhelg har. Nan helgdag pa mandag. Idag ska jag och moster min kanske ut pa stan och imorn ska vi pa ikea och en stor lekpark med barnen. Och nan gang under helgen ska vi se pa narnia. Om jag har tur sa far jag kanske se den pa engelska. Inte sakert med tanke pa att alla biografer utom en i hela Nice visar filmerna med dubbning. Hmmm... vi ska se. Kanske kan jag ha tur och se den pa engelska. ska lagga upp bilder snart. Som varst far det bli nar jag ar hemma i Augusti igen. Pa mandag ska vi foressten kanske shoppa upp lite pengar. Det ar rea i hela Frankrike och har hittar man juh lite mer an i lilla Arvika eller Karlstad.

Nu ska jag leka lite med Elisa. Hon alskar sin picknickkorg som hon fick av mormor. Tydligen va det vart allt konkande pa flyg, tag och flygplats.

Jag kanske skriver snart igen. Det ar ratt jobbigt att skriva med ett annat tangentbord!!! 

Ha det bra <3 Jag saknar er! 

RSS 2.0